Navigasyonu atla




DUYURULAR


Sifa Veren Eller

[14.03.2016 23:43:42]

 Bugün 14 Mart 2016, tip ögrencilerinin isgale baskaldirisinin 97. yili.

Ezelden beri hür yasamis Milletimizin isgale boyun egmeyecegini haykirdigi ve tibbiye ögrencilerinin yaktigi bagimsizlik mesalesinin yil dönümündeyiz,  Isgale karsi bagimsizlik mücadelesinin gizli adi oldu “Tip Bayrami”.

Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilisi için o gün nasil kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bagli oldugumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Unutulmamalidir ki, biz hekimler ve saglik çalisanlari, insan hayatinin kiymetini en iyi bilen insanlariz.

Bir cani kurtarmayi, bütün insanligi kurtarmakla esdeger sayan anlayisin sahipleri olarak gece gündüz insanimizin sagligi için hizmet sunuyoruz.

Dün Baskentimizde hasta olmasin diye üzerine titredigimiz insanlarimizi, masum canlari, alçakça bir saldirida kaybettik. Saglik ailesi olarak acimiz sonsuz. Saldirida yaralanan insanlarimizi hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalisiyoruz.

Evet Aciliyiz.

Ancak bu milletin acilarla yogrulmus sanli tarihinin üzerimize yükledigi sorumlulugun her zamankinden daha fazla farkindayiz. Bu alçakça saldirilarla ölüm kusan insanlik düsmanlari kaybedecek, ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ diyen medeniyet anlayisini temsil eden Milletimiz kazanacaktir.

14 Mart 1919’da kadim baskentimiz Istanbul’u isgal etmeye kalkanlara karsi direnen tibbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir.

Bugün Türkiye’nin dört bir yaninda çalisan hekimler olarak milletimizin birligine ve ecdadimizdan miras aldigimiz bagimsizlik ruhuna büyük bir onurla sahip çikacagimiza söz veriyoruz.

Terörün; huzurumuzu kaçirmasina, milli birligimizi nifak tohumlari saçarak bozmasina firsat vermeyecegiz.

Hekimler olarak Milletimizle birlikte; acimizin da, umudumuzun da, kaderimizin de bir oldugunu haykirmaya, insanimiz ve insanlik için çalismaya devam edecegiz.

Milletimize hizmet sunmaktan, insanimizin sagligini emanet ettigi kisiler ve onlar için sifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk.

Bizler insanimizi yasatmak adina hiçbir fedakarliktan kaçinmadan görevlerimizin basinda olmaya hep devam edecegiz.

Bu duygu ve düsüncelerle, Saglik çalisanlari olarak insanlik katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdigimiz insanlarimizi rahmetle aniyoruz. Milletimizin basi sag olsun.

Çanakkale Ruhu ile nasil isgalci zihniyete karsi durdu isek bugün ayni ruhla teröre karsi duruyoruz.

Biz hekimler her zaman milletimizin yaninda olduk Çanakkale'de vardik, dünde ordaydik ve bu günde yaralilarimizin yanindayiz. Her zaman milletimizin yaninda onlara uzanan el olacagiz.

Biz Buradayiz. Dimdik Ayaktayiz.

Tüm tip camiasinin 14 Mart Tip Bayramini kutluyor, yaralilara acil sifalar diliyoruz.


« Tüm Duyurular
Tc Sağlık Bakanlığı Dumansız Hava Sahası Saglıkla Buluşma Noktası Sabim ALO 184 ALO 113 Ulakbim İlacım TMO Bimer ALO 150